• Paz. Eyl 8th, 2024

PARLAR MEDYA

HABERLER

TEFED Hedef 4 Milyar

ByYilmaz Parlar

Ağu 4, 2022

Bir marka ile tüketicisi veya bir işletme ve personeli arasındaki bağlantının anahtar olduğu bir çağda, yüz yüze etkinlikler hayati bir araçtır.

Etkinlik sektörü, Konferanslar, sergiler, teşvik programları, toplantılar ve küresel zirvelerden festivallere, ürün lansmanlarına, spor gösterilerine ve kurumsal misafirperverliğe kadar çeşitlilik gösterir. Turizme, yaratıcı girişime, ticaret ve ihracatın gelişimine, ayrıca bilgi ve bilgi alışverişine ve topluluk uyumuna önemli ölçüde katkıda bulunurlar. 

İşletmeler, müşteriler ve personelle daha derin bir ilişki kurma ihtiyacının farkındalar, bu nedenle etkinliklere daha fazla yatırım yapıyorlar. Yüz yüze dönüşüm, gelecekteki satışlarda çok daha büyük bir başarı oranına sahip olacak.

Dünya etkinlik iş hacmi 1,5 trilyon doları aşan, istihdam açısından, tüm sektörlerden daha doğrudan işler yaratan, ülkelerin GSYİH’sını destekleyen etkinlik endüstrisi öneminin bilincinde olan dernekler, Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu (TEFED) çatısında sektörü ekonomik büyütmeye kararlı. 

Bu bağlamda Marmara ve Ege Bölgesi’nde etkinlik sektöründe faaliyet gösteren ve 76 sektöre istihdam sağlayan derneklerin birleşerek oluşturduğu “Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu”nun (TEFED) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 5 dernekten 120 delegenin katılımıyla Kuruçeşme Oligark Hotel salonunda gerçekleşti. 

TEFED’in Kurucu Başkan unvanını taşıyan Hüseyin Güler kısa açılış konuşması yaptı. Divan Heyetini oylamaya sundu.

Divan Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt ve yardımcıları Burcu Bayramoğlu, Alper Koçak’dan oluştu.

Divan Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt Genel kurulu Başda Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlere saygı duruşuna ve  istiklal marşı söylemeye davet etdi.

Tek liste yönetimle seçime giden TEFED, tek başkan adayı olarakda Yönetim Kurulu Başkanlığına Lütfü Sapmaz’ı getirdi.

TEFED Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Sapmaz yaptğı konuşmasında  “Kadim bir geçmişe sahip olan mesleğimiz; sadece insanların sosyalleşmesini  sağlamakla kalmamış, aynı zamanda nesiller boyunca barış ve dostluğun simgesi olmuştur. Pandemide kısıtlı olarak birçok sektör, çeşitli zorluklar yaşasa da kapalı olan tek sektör bizdik. Bunun diğer sektörlere ve sosyal hayata olan olumsuz etkilerini gördük. Birlik olarak bundan sonra bu olumsuzlukları yaşamamak, ülkemiz kamuoyu ve hükümet nezdinde sesimizi daha güçlü duyurabilmek adına çıktığımız bu yolda başarılı olacağımızı umuyoruz. Pandemi döneminde bir araya gelerek oluşturduğumuz bu birlik ve beraberlik; önce dernek, sonra federasyon çatısı altında birçok meslek dalına istihdam sağlayan ve Türkiye’ye yıllık 26 milyar Dolar katma değer kazandıran bir sektöre dönüşmüştür. Bundan sonraki amacımız; ülke içerisinde kendimizi daha güçlü kılarken yurt dışında da dünya kongre sektörü içerisinde 2014 yılındaki gibi ilk 10’da yer almak ve an itibariyle 500 milyon Dolar’a ulaşan yabancı düğün sektörünü; kısa vadede 1 milyar, uzun vadede ise ise 4 milyar Dolar’a çıkartmak olacak.” dedi

Başkan Sapmaz  “Günümüzde organizasyonlardan bahsederken sadece düğünler değil, aynı zamanda  geniş bir yelpazede kurumsal ve uluslararası  organizasyonlardan da bahsediyoruz. Sel, deprem gibi doğal afetlerle baş ederken  ne yazık ki sıkça  ‘organizasyon eksikliği’nden söz ediliyor. Bizlerin bu alanlarda da faaliyetlerine hız vermesi gerektiği görüşündeyim. Yeri geldiğinde bir afet anında da, acil bir durumda da organizasyonlarda hizmet eden veya bu işi organize eden tarafta yer almalıyız; yani bizler, işin sosyal sorumluluk tarafında da görev almalıyız.” Şeklinde Sektörün sosyal sorumluluk hakkında görüşlerine yer verdi  

Genel kurul Toplantı sonrası Yönetim aile fotografı çekimiyle son buldu. Federasyon özel çalışmalarına devam etdi.

yilmazparlar@yahoo.com